En anfallsdagbok er et viktig verktøy i behandlingen av hunder med epilepsi. Dagboken vil hjelpe dyrlegen med å avgjøre om anfallene skyldes epilepsi eller ikke. Hvis og når hunden får stilt diagnosen epilepsi, spiller dagboken en viktig rolle i forbindelse med overvåking og behandling av sykdommen.
Det er også nyttig hvis du i slutten av hver uke eller måned tegner inn hundens anfall på en graf. Dette kan bidra til å gi et tydelig bilde av anfallene over en periode, og det hjelper dyrlegen med å identifisere eventuelle mønstre.
Sørg for å holde dagboken og grafen oppdatert, og ta dem med til alle dyrlegebesøk.
Det er svært viktig at du forsøker å ta tiden på anfallene. Det vil hjelpe både deg og dyrlegen med å konstatere om det trengs akutt medisinering for å stanse anfallet.
Hvis anfallet ikke medfører at hunden faller om og beveger seg, må du spørre dyrlegen hvilke hendelser han/hun vil du skal ta tiden på og registrere.
Hvis du kan gi dyrlegen et videoopptak (med smarttelefon eller videokamera) av et anfall, vil det være til stor nytte med tanke på hvordan han/hun kan hjelpe hunden på best mulig måte.
Det nyttigste opptaket for dyrlegen vil være fra fase 2, det fysiske anfallet. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å få et godt opptak:
Husk at hvis anfallet varer i mer enn 5 minutter, eller hvis hunden har flere anfall i løpet av kort tid, må du straks kontakte dyrlegen.
Hvis anfallet ikke medfører at hunden faller om og beveger seg, må du spørre dyrlegen hvilke hendelser han/hun vil du skal filme, ta tiden på og registrere.
Det viktigste under et anfall er å sørge for at du og hunden er i sikkerhet. Hvis du på noe som helst vis er bekymret, må du avbryte opptaket og kontakte dyrlegen.